Välimeren siikaa
Tämä Välimeren ruokakulttuuria henkivä gluteeniton resepti on maittava ja terveellinen päivällisruoka, joka valmistetaan kotimaisesta kalasta. Maista ja ihastu!
Ainekset
- 2-4 kpl siikafileetä (nahaton ja ruodoton filee, noin 150 g/ ruokailija)
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 kevätsipulin vartta
- 1 punainen paprika
- 2 luumutomaattia
- 1 dl kalamata-oliiveja
- 4 oksaa tuoretta timjamia
- sitruunan mehua
- oliiviöljyä
Valmistus
- Pese vihannekset ja leikkaa ne suupaloiksi. Leikkaa oliivit puoliksi. Levittele vihannekset ja oliivit uunivuokaan ja mausta oliiviöljyllä suolalla ja pippurilla. Laita timjaminoksia päällimmäiseksi.
- Paahda vihanneksia 180 °C-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Asettele kalafileet paahdettujen vihannesten päälle. Mausta kalan pinta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä siikaa vihannespedillä 180 °C-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla 0,5 dl oliiviöljyä ja sitruunan mehua, mausteiksi suolaa ja pippuria.
- Tarjoile siian lisukkeena oliiviöljykastiketta ja esimerkiksi keitettyjä linssejä.
Resepti ja lähde: Pro Kala ry