Vanhanajan vaahtokarkit
Vanhanajan vaahtokarkit sopivat hyvin gluteenittomaan ruokavalioon. Vaahtokarkkien valmistus on helpompaa kuin kuvittelet – kokeile vaikka heti!
Ainekset
Noin 50 kpl
- 7 liivatelehteä
- 1 + 1 dl vettä
- 2 kananmunanvalkuaista
- 5 dl sokeria
- tomusokeria ja maissitärkkelysjauhoa pintaan
Valmistus
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 5 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
- Kiehauta toisessa kattilassa 1 dl vettä ja liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Lisää liivateliemi kananmunavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon sokeriliemi ja jatka vaahdottamista koko ajan siihen saakka, että seos alkaa jäähtyä ja jähmettyä.
- Aseta leivinpaperi pöydälle ja siivilöi sen päälle reilu kerros tomusokeria. Pursota vaahtokarkkimassa pitkiksi tangoiksi leivinpaperille. Anna jähmettyä 2-3 tuntia ja leikkaa tangot sen jälkeen sopiviksi paloiksi.
- Pyörittele palat lopuksi tomusokeri-maissitärkkelysjauhoseikoituksessa, jotta pinta ei jää tahmeaksi.
- Tarjoile vaahtokarkit esimerkiksi herkkukaakaon kanssa.
VINKKI! Voit halutessasi värjätä vaahtokarkit muutamalla tipalla elintarvikeväriä