Vanhanajan vaahtokarkit

Vanhanajan vaahtokarkit sopivat hyvin gluteenittomaan ruokavalioon. Vaahtokarkkien valmistus on helpompaa kuin kuvittelet – kokeile vaikka heti!

Ainekset

Noin 50 kpl

  • 7 liivatelehteä
  • 1 + 1 dl vettä
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 5 dl sokeria
  • tomusokeria ja maissitärkkelysjauhoa pintaan

Valmistus

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Mittaa kattilaan 1 dl vettä ja 5 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
  3. Kiehauta toisessa kattilassa 1 dl vettä ja liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Lisää liivateliemi kananmunavaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää joukkoon sokeriliemi ja jatka vaahdottamista koko ajan siihen saakka, että seos alkaa jäähtyä ja jähmettyä.
  5. Aseta leivinpaperi pöydälle ja siivilöi sen päälle reilu kerros tomusokeria. Pursota vaahtokarkkimassa pitkiksi tangoiksi leivinpaperille. Anna jähmettyä 2-3 tuntia ja leikkaa tangot sen jälkeen sopiviksi paloiksi.
  6. Pyörittele palat lopuksi tomusokeri-maissitärkkelysjauhoseikoituksessa, jotta pinta ei jää tahmeaksi.
  7. Tarjoile vaahtokarkit esimerkiksi herkkukaakaon kanssa.

VINKKI! Voit halutessasi värjätä vaahtokarkit muutamalla tipalla elintarvikeväriä