Bataattiburgerit kikhernepihveillä ja yrttikastikkeella

Gluteenittomat kasvisburgerit saavat makunsa ihanasta yrttikastikkeesta. Sämpylää ei tarvita, kun kikhernepihvit kääritään paksuihin bataattilohkoihin.

Ainekset

Burgerit

  • 1 pkt Risenta-kikhernepyöryköitä
  • 2 isohkoa bataattia
  • salaattia
  • 1 punasipuli

Yrttikastike

  • 1,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan
  • 0,5 tl juustokuminaa
  • n. 0,5 dl vettä (tai enemmän, kunnes koostumus on hyvä)

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, aseta leivinpaperoidulle pellille ja pirskottele päälle öljyä ja hieman suolaa.
  3. Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet.
  4. Valmista kikhernepyörykät pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöryköiden sijaan muotoile pellille pihvejä, ja paista ohjeen mukaisesti. (Voit paistaa pihvit bataattien kanssa uunissa samaan aikaan).
  5. Valmista yrttikastike: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja pyöräytä tasaista. Lisää vettä, kunnes koostumus on hyvä ja maku herkullinen.
  6. Viipaloi punasipuli ja pese salaatti.
  7. Kun sekä bataatit että kikhernepihvit ovat valmiita, kokoa burgerit ja levitä väliin runsaasti herkullista yrttikastiketta.

Reseptin lähde: Risenta / Tuulia Järvinen
Kuva: Risenta