Bataattiburgerit kikhernepihveillä ja yrttikastikkeella
Gluteenittomat kasvisburgerit saavat makunsa ihanasta yrttikastikkeesta. Sämpylää ei tarvita, kun kikhernepihvit kääritään paksuihin bataattilohkoihin.
Ainekset
Burgerit
- 1 pkt Risenta-kikhernepyöryköitä
- 2 isohkoa bataattia
- salaattia
- 1 punasipuli
Yrttikastike
- 1,5 dl auringonkukansiemeniä
- 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- ½ ruukku tuoretta lehtipersiljaa
- ½ sitruunan mehu
- suolaa maun mukaan
- 0,5 tl juustokuminaa
- n. 0,5 dl vettä (tai enemmän, kunnes koostumus on hyvä)
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Kuori bataatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, aseta leivinpaperoidulle pellille ja pirskottele päälle öljyä ja hieman suolaa.
- Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet.
- Valmista kikhernepyörykät pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöryköiden sijaan muotoile pellille pihvejä, ja paista ohjeen mukaisesti. (Voit paistaa pihvit bataattien kanssa uunissa samaan aikaan).
- Valmista yrttikastike: lisää kaikki raaka-aineet blenderiin ja pyöräytä tasaista. Lisää vettä, kunnes koostumus on hyvä ja maku herkullinen.
- Viipaloi punasipuli ja pese salaatti.
- Kun sekä bataatit että kikhernepihvit ovat valmiita, kokoa burgerit ja levitä väliin runsaasti herkullista yrttikastiketta.
Reseptin lähde: Risenta / Tuulia Järvinen
Kuva: Risenta