Brasilialainen kalapata
Tässä Brasilian inspiroimassa gluteenittomassa kalaruoassa yhdistyvät herkullinen paprika, kookos ja chili. Ihanan mausteinen pata antaa potkua arkeen.
Ainekset
4 annosta/45 minuuttia
- 500 g pakastekalaa, esim. seitiä tai kuhaa
- 2 dl kalalientä (2 dl vettä 1/3 liemikuutio)
- 1 lime
- 2 sipulia
- 2 punaista paprikaa
- 1 keltainen paprika
- oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 2 dl kookoskermaa
- 3 valkosipulinkynttä
- korianteria
- 1 prk (à 2 dl) Arla Lempi curry & chili -ruokakermaa
- riisiä tarjoiluun
Valmistus
- Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa.
- Pese lime huolella, ja raasta puolikkaasta limestä kuori. Purista limen mehut. Kaada kuoret ja mehut pieneen kulhoon odottamaan.
- Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Mausta suolalla.
- Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi.
- Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes kastike on keittynyt kasaan (n. 10 min).
- Lisää Arla Lempi curry & chili -ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret. Anna kastikkeen kiehua vielä 10–15 minuuttia.
- Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy ja paista kalat kypsiksi.
- Nosta kalat padan päälle, lusikoi päälle kastiketta ja anna maustua kannen alla muutama minuutti. Tarjoa kalapata riisin kera.
Resepti: Arla
Kuva: Arla