Gluteeniton Härkis-pyörykkäbolognese
Perinteiseen bologneseen saa vaihtelua maittavilla Härkis-pyöryköillä. Tämä gluteeniton herkkuruoka valmistuu käden käänteessä ja sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.
Ainekset
- 1 pkt/250 g Härkis original pyöryköitä
Tomaattikastike:
- 1 sipuli
- 1 valkosipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl balsamviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa/siirappia
- 1 tl timjamia
- ripaus suolaa ja pippuria
Lisäksi:
- gluteenitonta spagettia
- basilikaa
- (parmesanraastetta)
Valmistus
- Keitä ensin tomaattikastike.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja lisää neste, tomaattisose, etikka ja mausteet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia.
- Nosta Härkis-pyörykät kastikkeen joukkoon ja anna hetken aikaa lämmetä.
- Tarjoile keitetyn spagetin, raastetun parmesaanijuuston ja hienonnetun basilikan kera.
Resepti: Verso Food Oy