Gluteeniton Härkis-pyörykkäbolognese

Perinteiseen bologneseen saa vaihtelua maittavilla Härkis-pyöryköillä. Tämä gluteeniton herkkuruoka valmistuu käden käänteessä ja sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.

Ainekset

  • 1 pkt/250 g Härkis original pyöryköitä

Tomaattikastike:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl balsamviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa/siirappia
  • 1 tl timjamia
  • ripaus suolaa ja pippuria

Lisäksi:

  • gluteenitonta spagettia
  • basilikaa
  • (parmesanraastetta)

Valmistus

  1. Keitä ensin tomaattikastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla hetken aikaa.
  3. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja lisää neste, tomaattisose, etikka ja mausteet kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia.
  4. Nosta Härkis-pyörykät kastikkeen joukkoon ja anna hetken aikaa lämmetä.
  5. Tarjoile keitetyn spagetin, raastetun parmesaanijuuston ja hienonnetun basilikan kera.

Resepti: Verso Food Oy