Gluteeniton lasagne
Rakastettu italialaisklassikko lasagne kuuluu myös monien suomalaisten suosikkiruokiin. Lasagnella voi tietenkin herkutella, vaikka noudattaisikin gluteenitonta ruokavaliota – tällä reseptillä valmistat helposti herkullisen ja hyvän gluteenittoman lasagnen!
Ainekset
Lasagne:
- 1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 300 g raastettuja kasviksia (esim. porkkana, selleri, persiljanjuuri, palsternakka, kesäkurpitsa, paprika)
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g tomaattipyre
- 1 rkl italialaista mausteseosta
- jauhettua mustapippuria
- Himalajan suolaa
- 4 rkl maissijauhoja
- 8 dl vettä
- juustoraastetta (haluttaessa)
Gluteeniton valkokastike:
- 3 rkl öljyä/voita
- 5 rkl maissijauhoja
- 6 dl maitoa tai soijajuomaa
- raastettua muskottipähkinää
- n. ½ tl Himalajan suolaa
- juustoraastetta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuullota sipuli ja puristettu valkosipuli öljyssä pannulla.
- Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää raastetut kasvikset, tomaattipyre, mausteet ja maissijauhot. Sekoita huolellisesti. Lisää vesi.
- Anna hautua n. 10 min. Maista.
- Valmista valkokastike: Kuumenna öljy/voi kattilassa. Lisää maissijauhot vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää soijajuomaa pikku hiljaa, anna välillä kiehahtaa. Sekoita huolellisesti, jotta kastike ei paakkuunnu. Lisää muskottipähkinä, suola ja halutessasi juustoraaste.
- Laita lasagnevuokaan vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä – aloita ja lopeta kastikekerroksella.
- Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä n. 30 min.
Resepti ja kuva: Urtekram