Gluteeniton tiikerikakku
Perinteinen tiikerikakku taipuu sujuvasti myös gluteenittomaksi versioksi.
Ainekset
- 200 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl maissitärkkelysjauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2,5 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl maitoa
Valmistus
- Vaahdota ensin rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten koko ajan.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen.
- Tumma raita: ota taikinasta noin kolmasosa erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
- Vaalea raita: lisää loppuun taikinaan vanilliinisokeri ja sekoita.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
- Laita vuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa. Lisää sen jälkeen tumma kerros ja lopuksi taas vaalea. Jos haluat kakkuun marmorikuviota, sekoita värejä varovasti haarukalla tai tikulla.
- Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.
siis niin hyää et kannattaa kokeilla 😍(ite kyl oti pois maissitärkkellysjauhon 😊) pitäis kyl kokeilla maissitärkkellys jauholla 😉