Gluteenittomat marjamuffinssit

Nämä maukkaat marjamuffinssit maistuvat vaikka jo aamupalalla, sillä ne on tehty ravitsevista ja hyvää tekevistä aineksista. Muffinsseista saa helposti myös vegaanisia.

Ainekset

6–8 kpl

  • 2 rkl chiansiemeniä (valkoisia tai harmaita) + 6 rkl vettä
  • 2 kypsää banaania
  • 3 rkl sulaa kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa (tai esimerkiksi vaahterasiirappia vegaanisena vaihtoehtona)
  • 1,5 dl teffjauhoa
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl mustikoita ja vadelmia

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna geeliytyä hetken aikaa.
  2. Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kookosöljy ja hunaja (tai vaahterasiirappi) ja soseuta tasaiseksi. Kaada seos chiansiementen joukkoon ja sekoita.
  3. Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe muiden ainesten joukkoon. Lisää marjat ja sekoita varovasti. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
  4. Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa ja nautiskele.

Reseptin lähde: Risenta
Kuva: Risenta