Gluteenittomat marjamuffinssit
Nämä maukkaat marjamuffinssit maistuvat vaikka jo aamupalalla, sillä ne on tehty ravitsevista ja hyvää tekevistä aineksista. Muffinsseista saa helposti myös vegaanisia.
Ainekset
6–8 kpl
- 2 rkl chiansiemeniä (valkoisia tai harmaita) + 6 rkl vettä
- 2 kypsää banaania
- 3 rkl sulaa kookosöljyä
- 2 rkl hunajaa (tai esimerkiksi vaahterasiirappia vegaanisena vaihtoehtona)
- 1,5 dl teffjauhoa
- 1,5 dl mantelijauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl mustikoita ja vadelmia
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna geeliytyä hetken aikaa.
- Pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää kookosöljy ja hunaja (tai vaahterasiirappi) ja soseuta tasaiseksi. Kaada seos chiansiementen joukkoon ja sekoita.
- Mittaa ja sekoita jauhot ja leivinjauhe muiden ainesten joukkoon. Lisää marjat ja sekoita varovasti. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Anna muffinssien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa ja nautiskele.
Reseptin lähde: Risenta
Kuva: Risenta