Klassiset gluteenittomat burgerit grillissä

Grillijuhlien aika! Helpot ja mehevät gluteenittomat burgerit syntyvät tällä reseptillä käden käänteessä.

Ainekset

Neljä annosta

  • 450 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 1/4 dl hienoksi silputtua sipulia
  • 0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 rkl worcestershire-kastiketta
  • 1 – 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja silputtuna
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 4 kpl gluteenittomia hampurilaissämpylöitä
  • majoneesia
  • ketsuppia
  • jäävuorisalaattia
  • 1 tomaatti viipaloituna
  • 4 ohutta punasipuliviipaletta

Valmistus

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, sipuli, korppujauhot, worcestershire, valkosipuli, suola ja pippuri. Kun seos on tasaista, jaa se neljään yhtä suureen osaan ja muotoile pihveiksi.
  2. Aseta pihvit öljytylle grillille ja sulje kansi. Paista pihvejä molemmilta puolilta niin, että saavutat halutun kypsyysasteen, noin 3 – 4 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys leikkaamalla pihviä. Poista pihvit grillistä, kun ne ovat kypsiä.
  3. Lämmitä hampurilaissämpylät grillissä leikkauspuoli alaspäin noin 30 – 60 sekuntia.
  4. Levitä majoneesia ja ketsuppia sämpylöiden pohjapaloihin. Lisää salaatinlehdet, tomaatti, pihvi ja punasipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: MyRecipes