Klassiset gluteenittomat burgerit grillissä
Grillijuhlien aika! Helpot ja mehevät gluteenittomat burgerit syntyvät tällä reseptillä käden käänteessä.
Ainekset
Neljä annosta
- 450 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 1/4 dl hienoksi silputtua sipulia
- 0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 1 rkl worcestershire-kastiketta
- 1 – 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja silputtuna
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- 4 kpl gluteenittomia hampurilaissämpylöitä
- majoneesia
- ketsuppia
- jäävuorisalaattia
- 1 tomaatti viipaloituna
- 4 ohutta punasipuliviipaletta
Valmistus
- Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, sipuli, korppujauhot, worcestershire, valkosipuli, suola ja pippuri. Kun seos on tasaista, jaa se neljään yhtä suureen osaan ja muotoile pihveiksi.
- Aseta pihvit öljytylle grillille ja sulje kansi. Paista pihvejä molemmilta puolilta niin, että saavutat halutun kypsyysasteen, noin 3 – 4 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys leikkaamalla pihviä. Poista pihvit grillistä, kun ne ovat kypsiä.
- Lämmitä hampurilaissämpylät grillissä leikkauspuoli alaspäin noin 30 – 60 sekuntia.
- Levitä majoneesia ja ketsuppia sämpylöiden pohjapaloihin. Lisää salaatinlehdet, tomaatti, pihvi ja punasipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti: MyRecipes