Maukkaat blinit ilman gluteenia, maitoa tai kananmunaa
Venäläisen keittiön tunnetuimmat herkut maistuvat erityisesti talvella. Nämä maukkaat ja gluteenittomat blinit sopivat moneen eri ruokavalioon.
Ainekset
- 3 dl ILO kauralevitettä
- 15 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl margariinia sulatettuna
- ½ dl hiilihapollista vettä
Tarjoiluun esim. mätiä, smetanaa ja tilliä. Vegaaniseen blinipöytään sopii esimerkiksi vegaaninen “mäti” eli vegaari sekä vegaaninen “smetana”.
Valmistus
- Lämmitä kauralevite mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuottele sekaan hiiva, lisää sokeri ja tattarijauhot.
- Anna taikinan levätä 1-2 tuntia huoneenlämmössä. Voit valmistaa taikinan myös edellisenä päivänä. Tee taikina silloin kylmään kauralevitteeseen ja säilytä jääkaapissa.
- Lisää ennen paistamista kuuma vesi, suola ja sula margariini taikinaan. Lisää viimeisenä hiilihapollinen vesi. Paista blinit blinipannulla tai lettupannulla miedolla lämmöllä kauniin värisiksi. Tarjoa lämpiminä lisukkeiden kanssa.
Vegaaninen smetana
- Sekoita yhteen purkkiin (150g) ILO kauralevitettä 1-2 rkl valkoviini- tai omenaetikkaa sekä halutessasi 1 tl sitruunamehua. Voit maustaa seoksen halutessasi tillisilpulla, valkopippurilla ja sokerilla.
Resepti ja kuva: ILO