Paella gluteenittomasta kaurarouheesta

Paella on espanjalaisen keittiön helmi, joka valmistuu näppärästi myös kotikeittiössä!

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 broilerin rintafilettä suikaloituna
  • 150 g chorizo-makkaraa kuutioituna
  • 1 paprika pilkottuna
  • 3 dl gluteenitonta kaurarouhetta, esi. Myllärin
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 5-6 dl kanalientä
  • n. 200 g katkarapuja
  • ½ sitruuna
  • persiljaa silputtuna

Valmistus

  1. Aloita pilkkomalla kaikki ainekset valmiiksi.
  2. Kuumenna muurikkapannu. Lisää öljy ja kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää broilerisuikaleet ja paista kypsiksi. Siirrä pannun reunalle odottamaan. Kääntele chorizo- ja paprikakuutioita pannulla muutaman minuutin ajan ja siirrä pannun reunalle.
  3. Lisää pannulle kaurarouhe ja sekoittele öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja kuutioiksi pilkotut tomaatit. Kaada kanaliemi kaurarouheen joukkoon parissa erässä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Sekoittele vähän väliä.
  4. Kun kaurarouhe on kypsynyt, sekoita kaikki ainekset yhteen, lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä parin minuutin ajan. Purista päälle sitruunan mehu. Sekoita ja tarkista maku. Ripottele päälle persiljaa.

Resepti ja kuva: Helsingin Mylly Oy