Punajuuri-homejuustovuoka
Punajuuri-homejuustovuoka on maittava gluteeniton uuniruoka, joka valmistuu helposti.
Ainekset
- 1 kg punajuurisosetta
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 2–3 dl punajuurimehua tai kermaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 100 g sinihomejuustomurua
- ripaus kuivattua timjamia
Valmistus
- Käytä valmista punajuurisosetta tai keitä noin 1,3 kiloa tuoreita punajuuria suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori punajuuret kypsinä ja soseuta sauvasekoittimella.
- Mittaa korppujauhot kulhoon, sekoita joukkoon punajuurimehu tai kerma. Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Lisää rikotut munat, siirappi, suola, sinihomejuustomuru ja kuivatut yrtit. Sekoita joukkoon vielä punajuurisose. Tarkista maku.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175–200 asteessa noin tunti.
Reseptin lähde: SAGA
Kuva: SAGA