Raparperivanukas
Ihanan kirpeä raparperi sopii tähän makeaan herkkuun loistavasti! Helposti valmistuva paahtokermavanukas sopii monenlaisiin herkutteluhetkiin.
Ainekset
4 – 5 annosta
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 2 ½ dl kuohukermaa
- ½ dl maitoa
- 2 raparperinvartta
- Pinnalle fariinisokerin ja sokerin sekoitusta.
Valmistus
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus sokerin ja keltuaisen joukkoon. Vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
- Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen.
- Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin.
- Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan.
- Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit.
- Kypsennä raparperivanukasta 100 asteessa 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, jatka kypsennystä nostamalla lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä.
- Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle fariinisokeriseosta juuri ennen tarjoilua ja polta pinta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset