Rapeat gluteenittomat halloumiranskalaiset
Herkullisesta halloumijuustosta syntyvät myös makoisat ranskalaiset tällä helpolla, Lähi-idästä inspiraatiota saaneella gluteenittomalla reseptillä.
Ainekset
- 170g kreikkalaista jogurttia
- 1 sitruuna
- 1 rkl harissaa
- 3 rkl za’atar -mausteseosta, resepti esim. täällä
- 75 g gluteenitonta yleisjauhoa
- 2 x 250 g halloumipakettia leikattuna sopiviksi paloiksi
- öljyä
- kourallinen minttua
Valmistus
- Sekoita jogurtti ja raastettu sitruunan kuori. Mausta halutessasi suolalla. Sekoita harissa ja jogurtti varovasti yhteen niin, että kastikkeesta voi erottaa selkeästi harissa- ja jogurttikohdat.
- Sekoita lautasella za’atar ja jauhot. Pyörittele halloumipalat huolellisesti seoksessa.
- Lämmitä öljy matalassa pannussa 180 asteiseksi. Voit testata lämpötilan paistamalla pannulla palan leipää, jos leipä ruskistuu 20 sekunnissa, on pannu tarpeeksi kuuma.
- Paista halloumipalat pienissä erissä. Laske palat varovasti pannulle ja paista noin 2 minuuttia, kunnes halloumit ovat rapeita ja kullanruskeita. Kuivaa ylimääräinen öljy talouspaperiin.
- Tarjoile mintun, za’atarin, sitruunanlohkojen ja jogurtti-harissakastikkeen kanssa.
Resepti: BBC Good Food