Savukalamousse
Ylellistä arkiruokaa tai juhlapöydän suussasulava herkku! Savukalamousse sopii erinomaisesti esimerkiksi uuniperunan täytteeksi tai gluteenittomien cocktailpiirakoiden levitteeksi.
Ainekset
- n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
- 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
- 3 rkl majoneesia
- 0,5 dl kevätsipulia
- 2 rkl kapriksenmarjoja
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta tilliä
- mustapippuria myllystä
- (hienoa merisuolaa)
Valmistus
- Perkaa savukala ruodottomaksi. Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kaprikset sekä mausteet.
- Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Tarjoile savukalamousse esimerkiksi levitteenä, salaatin kanssa tai uuniperunan täytteenä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry
Tulee tarpeeseen.