Tosi helppo karpalokastike
Herkullinen karpalokastike syntyy käden käänteessä juhlapöytään! Kastikkeen voi valmistaa kätevästi pari päivää ennen.
Ainekset
Kahdeksan annosta
- 100 g vaaleaa muscovadosokeria
- 100 ml appelsiinimehua (tuoretta tai valmiiksi puristettua)
- 250 g tuoreita tai pakastettuja karpaloita
Valmistus
- Kaada sokeri ja appelsiinimehu kattilaan ja anna kiehahtaa.
- Sekoita joukkoon karpalot ja anna hautua kunnes karpalot ovat kypsiä, mutta ovat silti pitäneet muotonsa – tämä vie noin viisi minuuttia, jos käytät jäisiä karpaloita ja noin 8 – 10 minuuttia, jos käytät tuoreita karpaloita.
- Kastike paksuuntuu jäähtyessään. Kastike säilyy viikon ajan jääkaapissa. Ota kastike huoneenlämpöön ennen tarjoilua.
Resepti: BBC Good Food
Kuva: Pixabay, PublicDomainPictures