Ylellistä arkiruokaa! Gluteeniton kuha-tatti-pinaattipasta
Vaihtelua perusbologneseen saat tällä herkullisella ja helpolla gluteenittomalla kuha-tatti-pinaattipastan reseptillä. Tämä ohje sopii gluteenittomaan, laktoosittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.
Ainekset
3 – 4 annosta
- n. 300 g kuhafileetä
- 1,5 – 2 dl pakastettuja tai n. 30 g kuivattuja herkku- tai muita vaaleita tatteja
- 150 g pakastepinaattia
- 2 salotti- tai 1 keltasipuli
- 2 – 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 – 3 rkl sitruunamehua
- n. 1 dl pastan keitinlientä
- 0,5 – 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 300 – 400 g gluteenitonta nauha- tai kierrepastaa
Valmistus
- Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä haaleassa vedessä ainakin puoli tuntia. Purista kevyesti liotusliemi pois ja paloittele sienet. Käytä liotusliemi kastikkeeseen.
- Silppua sipulit, kuumenna öljy paistokasarissa tai wokissa ja lisää joukkoon sipulit, Kuullota hetki. Lisää jäiset tai liotetut paloitellut tatit kuumaan pannuun. Paista hetken aikaa. Lisää sulanut pinaatti.
- Leikkaa kuhasta kahdella viillolla pystyruotorivi pois ja leikkaa fileet poikittain parin senttimetrin suikaleiksi.
- Ripottele suikaleille vähän suolaa ja lisää paistokasariin. Kääntele varovasti ja mausta. Kaada joukkoon vähän pastan keitinlientä tai sienien liotuslientä kastikkeeksi. Kalapalojen kypsyminen kestää vain pari minuuttia.
- Kaada kypsä valutettu gluteeniton pasta paistokasariin tai kaada pasta ensin lämmitettyyn isoon kulhoon ja sekoita kastike varovasti joukkoon. Muista laittaa pasta kiehumaan ajoissa, sillä kastike kypsyy nopeasti. Halutessasi voit tarjota lisänä raastettua parmesaania tai muuta vahvaa juustoa.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry