Alkupalaksi tai noutopöytään: helpot perunasuupalat
Peruna sopii hyvin myös vähän juhlallisempiin resepteihin – tällä todella helpolla reseptillä teet perunasta herkullisen gluteenittoman alkuruoan!
Ainekset
n. 15 kpl
- 5 keitettyä varhaisperunaa
- 75 g savuporoa, kylmäsavuhärkää tai kylmäsavukirjolohta
- 1 tlk (120 g) smetanaa
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. pippuri, yrtti, piparjuuri)
- 2 rkl silputtua persiljaa tai tilliä
Koristeeksi:
- persiljaa, tilliä tai muuta yrttiä
Valmistus
- Silppua savuliha tai kala veitsellä hienoksi.
- Vatkaa smetanaa hetki. Lisää joukkoon tuorejuusto ja muut aineet ja sekoita hyvin.
- Viipaloi perunat paksuiksi viipaleiksi.
- Pursota tai lusikoi seoksesta nokareita perunaviipaleille ja koristele.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry/Kati Laszka