Appelsiinitoffee
Suussa sulava appelsiinitoffee valmistuu nopeasti. Pussillinen omatekoista toffeeta sopii hyvin myös tuliaiseksi tai lahjaksi!
Ainekset
Noin 50 kpl
- 100 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl taloussokeria
- 1/2 dl vaaleaa siirappia
- 1/2 dl glukoosisiirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 appelsiinin raastettu kuori
Valmistus
- Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokerit ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Voit myös testata pallokokeella, onko toffeeseos valmis: tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttavat muun muassa keittolämpö ja kattilan koko.
- Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraaste. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä ja kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.
- Toffee säilyy huoneenlämmössä, mutta säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan.
VINKKI! Inkivääritoffeeta saat korvaamalla appelsiininkuoren ruokalusikallisella raastettua tuoretta inkivääriä.
Resepti: Dansukker