Appelsiinitoffee

Suussa sulava appelsiinitoffee valmistuu nopeasti. Pussillinen omatekoista toffeeta sopii hyvin myös tuliaiseksi tai lahjaksi!

Ainekset

Noin 50 kpl

  • 100 g voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl taloussokeria
  • 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 1/2 dl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 appelsiinin raastettu kuori

Valmistus

  1. Sulata voi paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Lisää kerma, sokerit ja siirapit. Keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Voit myös testata pallokokeella, onko toffeeseos valmis: tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 20–30 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttavat muun muassa keittolämpö ja kattilan koko.
  2. Sekoita joukkoon appelsiininkuoriraaste. Vuoraa kuumaa kestävä vuoka leivinpaperilla, sipaise paperin pintaan hieman ruokaöljyä ja kaada toffeeseos vuokaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.
  3. Toffee säilyy huoneenlämmössä, mutta säilytys jääkaapissa auttaa pitämään palat muodossaan.

VINKKI! Inkivääritoffeeta saat korvaamalla appelsiininkuoren ruokalusikallisella raastettua tuoretta inkivääriä.

Resepti: Dansukker