Gluteeniton chia-kurpitsansiemenleipä
Uunituoreen leivän tuoksu on ihana! Tällä reseptillä syntyy maukas ja terveellinen chia-kurpitsansiemenleipä täysin ilman gluteenia.
Ainekset
- 25 g hiivaa
- 6,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 0,5 dl öljyä
- 3 rkl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl anista
- 1 tl fenkolia
- 1/2 tl kuminaa
- 1 dl chiajauhoa
- 7 dl teff- tai durrajauhoa
- 2 dl kurpitsansiemeniä
- Lisäksi 1 dl kurpitsansiemeniä tai 4 rkl teff- tai durrajauhoa koristeluun
Valmistus
- Vuoraa 1,5 litran leipävuoka leivinpaperilla tai öljyä se hyvin.
- Sekoita veteen hiiva, öljy ja hunaja. Lisää suola, mausteet, jauhot ja siemenet. Vatkaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan, koristele siemenillä tai jauhoilla. Anna nousta noin tunnin ajan vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
- Lämmitä uuni 225°C:een ja paista leipää uunin keskiosassa 75 minuuttia. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.
- Leipä säilyy vuorokauden leivinliinan alla ja sen jälkeen 1-2 päivää muovipussissa huoneenlämmössä. Leivän voi myös pakastaa viipaloituna, jolloin sitä on helppo sulattaa leivänpaahtimessa muutama viipale kerrallaan.
Reseptin lähde: Risenta