Gluteeniton chia-kurpitsansiemenleipä

Uunituoreen leivän tuoksu on ihana! Tällä reseptillä syntyy maukas ja terveellinen chia-kurpitsansiemenleipä täysin ilman gluteenia.

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 6,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl anista
  • 1 tl fenkolia
  • 1/2 tl kuminaa
  • 1 dl chiajauhoa
  • 7 dl teff- tai durrajauhoa
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • Lisäksi 1 dl kurpitsansiemeniä tai 4 rkl teff- tai durrajauhoa koristeluun

Valmistus

  1. Vuoraa 1,5 litran leipävuoka leivinpaperilla tai öljyä se hyvin.
  2. Sekoita veteen hiiva, öljy ja hunaja. Lisää suola, mausteet, jauhot ja siemenet. Vatkaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina vuokaan, koristele siemenillä tai jauhoilla. Anna nousta noin tunnin ajan vedottomassa paikassa leivinliinan alla.
  4. Lämmitä uuni 225°C:een ja paista leipää uunin keskiosassa 75 minuuttia. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä ritilällä leivinliinan alla.
  5. Leipä säilyy vuorokauden leivinliinan alla ja sen jälkeen 1-2 päivää muovipussissa huoneenlämmössä. Leivän voi myös pakastaa viipaloituna, jolloin sitä on helppo sulattaa leivänpaahtimessa muutama viipale kerrallaan.

Reseptin lähde: Risenta