Gluteeniton yrtti-tomaatti-juustopiiras
Gluteeniton yrtti-tomaatti-juustopiiras on maukas herkku, johon makua tuovat yrtit ja ricottajuusto.
Ainekset
4–6 annosta
Piirakkataikina
- 6 ¾ soijajauhoa
- 150 g maitorahkaa
- 150 g paloiteltua jääkaappikylmää voita
- 2 rkl kylmää vettä
- ½ tl suolaa
Täyte
- 300 g kirsikkatomaatteja
- 200 g ricottajuustoa
- 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä
- 2–3 puristettua valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl juustoraastetta (pitkään kypsytetty juusto)
- 4 munaa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistus
- Sekoita keskenään muut taikinan ainekset, paitsi vesi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa kevyesti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se piirakka- tai irtopohjavuokaan. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Peitä taikinan reunat foliolla ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Aseta sitten lämpötila 200 asteeseen.
- Sekoita muut täyteainekset keskenään, paitsi tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paina tomaatit täytteeseen.
- Paista uunin keskitasolla noin 40−45 minuuttia, kunnes piirakka jähmettyy ja saa pintaansa kauniin värin.
Soija on myrkkyä kilpirauhaselle,niin sairastuneelle kuin terveelle
Älkää ihmeessä sitä suositelko käytettäväksi
Mitä käyttäisit tilalla??