Gluteenittomat haukimurekepihvit
Nam! Hauesta saa vaikka mitä herkkuja – kokeile näitä gluteenittomia haukimurekepihvejä vaikkapa perunoiden kanssa.
Ainekset
- n. 500 g haukifileetä
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 2 dl ruokakermaa
- 1½ rkl perunajauhoja
- valko- tai mustapippuria
- 1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia
- n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)
- paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
Valmistus
- Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.
- Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon.
- Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.
- Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8-10 pihviksi paperin päälle. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
- Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.
Lähde ja kuva: Pro Kala ry