Gluteenittomat haukimurekepihvit

Nam! Hauesta saa vaikka mitä herkkuja – kokeile näitä gluteenittomia haukimurekepihvejä vaikkapa perunoiden kanssa.

Ainekset

  • n. 500 g haukifileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 ruukku rucolasalaattia tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia
  • n. 50 g tomaatti-basilikatuorejuustoa (rasvaa 13%)
  • paistamiseen: tilkka rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia

Valmistus

  1. Pidä kaikki raaka-aineet kylmässä ennen valmistusta.
  2. Silppua pinaatti tai rucola tai anna pakastepinaatin sulaa. Leikkaa haukifilee parin sentin paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon.
  3. Lisää suola ja surauta kala hienoksi. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma ja perunajauhot ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Sekoita silputtu rucola tai pinaatti lusikalla massan joukkoon.
  4. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassa 8-10 pihviksi paperin päälle. Paina kostealla sormella syvennys pihvien keskelle ja nosta siihen nokare tuorejuustoa. Painele kiinni ja litistä pihvejä vähän kostealla kädellä tai lastalla.
  5. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  6. Tarjoa haukimurekepihvien seuraksi esim. uunipunajuuria tai perunoita ja ruusu- tai parsakaalia tai vihreitä herneitä.

Lähde ja kuva: Pro Kala ry