Gluteenittomat, maidottomat ja kananmunattomat suklaaletut
Kun tekee mieli herkutella, nämä gluteenittomat ja vegaaniset suklaaletut auttavat takuulla.
Ainekset
- 1 3/4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 3/4 dl gluteenittomia yleisjauhoja
- ½ dl mantelijauhoa
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 banaani
- 1 ½ rkl kasviöljyä
- 1 ½ rkl vaahterasiirappia
- 3 dl gluteenitonta kasvijuomaa, esim. soija-, manteli- tai gluteenitonta kauramaitoa
- ½ dl vegaanisia suklaahippuja tai suklaata paloiteltuna pieniksi hipuiksi
Valmistus
- Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hyvin ja aseta kulho sivuun odottamaan.
- Murskaa banaani haarukalla erillisessä kulhossa. Lisää joukkoon kasviöljy ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jukkoon vielä kasvijuoma ja sekoita.
- Sekoita yhteen kuivat ainekset ja banaaniseos. Sekoita ainekset varovasti yhteen. Lisää sitten suklaa ja sekoita varovasti.
- Lämmitä paistinpannu hellalla keskilämmölle ja paista letut kasviöljyssä.
- Tarjoile esimerkiksi nutellan, vaahterasiirapin ja banaaniviipaleiden kanssa!
Resepti: Minimalist baker