Gluteenittomat suklaiset kuppikakut kookoskuorrutteella
Gluteenittomat suklaiset kuppikakut kookoskuorrutteella istuvat moneen tarjoilupöytään. Nämä herkut sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon.
Ainekset
Kuppikakkutaikina
- 3 munaa
- 50 g laktoositonta, sulatettua voita
- 2,25 dl vaahterasiirappia
- 2 dl Risenta Mantelijauhoa
- 1 dl Risenta Riisijauhoa
- 1 rkl Risenta psylliumsiemenen kuorta
- 1 dl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
- 1 tl ruokasooda
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl aitoa vaniljajauhetta
Kookoskuorrute
- 3 dl kookoskermaa (säilytettynä jääkaapissa)
- 3−4 rkl marjajauhetta maun mukaan, esim. vadelma tai mustikka
- hunajaa maun mukaan
Valmistus
Kuppikakkutaikina
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki märät aineet huolella sekaisin, ja toisessa kuivat aineet sekaisin.
- Yhdistä märät ja kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin.
- Anna taikinan tekeytyä noin 5 minuuttia, ja lusikoi taikina kuppikakkumuotteihin.
- Anna paistua uuniin keskiosassa noin 15 minuuttia 180 asteessa, kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.
Kookoskuorrute
- Kaada kylmässä säilytetystä (vähintään 4 tuntia) kookoskermasta erottunut neste pois, jolloin jäljelle jää kova kerma.
- Vatkaa kerma marjajauheen kanssa vaahdoksi, ja makeuta hunajalla. Makeutta voit säätää lisäämällä hunajan määrää.
- Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele haluamallasi tavalla ja aseta tarjolle. Säilytä kuppikakut jääkaapissa, mikäli et tarjoile niitä heti.
Resepti: Risenta
Kuva: Risenta