Gluteenittomat suklaiset kuppikakut kookoskuorrutteella

Gluteenittomat suklaiset kuppikakut kookoskuorrutteella istuvat moneen tarjoilupöytään. Nämä herkut sopivat myös laktoosittomaan ruokavalioon.

Ainekset

Kuppikakkutaikina

  • 3 munaa
  • 50 g laktoositonta, sulatettua voita
  • 2,25 dl vaahterasiirappia
  • 2 dl Risenta Mantelijauhoa
  • 1 dl Risenta Riisijauhoa
  • 1 rkl Risenta psylliumsiemenen kuorta
  • 1 dl tummaa sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasooda
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta

Kookoskuorrute

  • 3 dl kookoskermaa (säilytettynä jääkaapissa)
  • 3−4 rkl marjajauhetta maun mukaan, esim. vadelma tai mustikka
  • hunajaa maun mukaan

Valmistus

Kuppikakkutaikina

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kaikki märät aineet huolella sekaisin, ja toisessa kuivat aineet sekaisin.
  3. Yhdistä märät ja kuivat ainekset keskenään ja sekoita hyvin.
  4. Anna taikinan tekeytyä noin 5 minuuttia, ja lusikoi taikina kuppikakkumuotteihin.
  5. Anna paistua uuniin keskiosassa noin 15 minuuttia 180 asteessa, kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kookoskuorrute

  1. Kaada kylmässä säilytetystä (vähintään 4 tuntia) kookoskermasta erottunut neste pois, jolloin jäljelle jää kova kerma.
  2. Vatkaa kerma marjajauheen kanssa vaahdoksi, ja makeuta hunajalla. Makeutta voit säätää lisäämällä hunajan määrää.
  3. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle, koristele haluamallasi tavalla ja aseta tarjolle. Säilytä kuppikakut jääkaapissa, mikäli et tarjoile niitä heti.

Resepti: Risenta
Kuva: Risenta