Herkullinen kipparin kalakeitto
Nopea, gluteeniton ja herkullinen arkiruoka on tässä! Kun kaipaat perinteisen kalakeiton maukasta makua, kokeile tätä reseptiä.
Ainekset
- 3 dl vettä
- ½ sipuli
- muutama maustepippuri
- laakerinlehti
- 1 porkkana
- 5-6 perunaa
- 150 g silakkafileitä
- 1,5 dl maitoa
- 1 rkl maissi- tai perunajauhoja
- ½ dl pakasteherneitä
- 5 cm pätkä purjoa
- tuoretta tilliä
- 1 rkl margariinia
- 1 gluteeniton kalaliemikuutio
- (suolaa)
Valmistus
- Kuutioi sipuli, porkkana ja perunat ja kaada ne kiehuvaan veteen. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Keitä muutama minuutti.
- Lisää paloitellut silakkafileet ja maitoon sekoitettu maissi- tai perunajauho. Anna hautua hetki.
- Lisää herneet, purjo ja margariini ja anna vielä hautua muutaman minuutin ajan.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tarjolle vietäessä tillisilppu.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry