Hirssipuuro
Perinteinen hirssipuuro on terveellinen ja ravitseva aamupala, jolla päivä lähtee energisesti käyntiin.
Ainekset
- 1,5 dl hirssisuurimoita
- 4 dl vettä
- 8 dl maitoa (tarvittaessa laktoosittomana)
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita tai margariinia (tarvittaessa laktoosittomana)
- (Halutessasi hilloa, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä puuron päälle)
Valmistus
- Huuhdo hirssisuurimot ennen keittämistä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä suurimoita kunnes vesi on imeytynyt.
- Käännä liesi miedommalle lämmölle, lisää maito ja kypsennä loppuun.
- Mausta suolalla sekä voilla tai margariinilla. Voit lisätä mausteeksi myös hilloa, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä oman makusi mukaan