Juustoinen kylmäsavulohikeitto

Nam, tämä herkullinen juustoinen kylmäsavulohikeitto maistuu ihanalta rapeiden maissilastujen kanssa!

Ainekset

Neljä annosta

  • 1 l vettä
  • 3 rkl kasvisfondia
  • 250 g voimakasta sulatejuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl maissia (pakasteesta tai purkista)
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1/2 dl vettä

Lisäksi

  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 100 g maissilastuja

Valmistus

  1. Mittaa vesi ja kasvisfondi kattilaan. Kiehauta. Lisää joukkoon sulatejuustoa nokareina. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää kattilaan.
  2. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon maissit. Kuutioi kylmäsavulohiviipaleet ja lisää keiton joukkoon.
  3. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja vesi pienessä astiassa tasaiseksi, ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia, kunnes keitto sakenee.
  4. Nostele keittoa annoslautasille. Lisää päälle korianteria. Tarjoile nachojen kanssa.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry