Juustoinen kylmäsavulohikeitto
Nam, tämä herkullinen juustoinen kylmäsavulohikeitto maistuu ihanalta rapeiden maissilastujen kanssa!
Ainekset
Neljä annosta
- 1 l vettä
- 3 rkl kasvisfondia
- 250 g voimakasta sulatejuustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl maissia (pakasteesta tai purkista)
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 1/2 dl vettä
Lisäksi
- 1 dl hienonnettua korianteria
- 100 g maissilastuja
Valmistus
- Mittaa vesi ja kasvisfondi kattilaan. Kiehauta. Lisää joukkoon sulatejuustoa nokareina. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, lisää kattilaan.
- Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon maissit. Kuutioi kylmäsavulohiviipaleet ja lisää keiton joukkoon.
- Sekoita maissitärkkelysjauhot ja vesi pienessä astiassa tasaiseksi, ja kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä pari minuuttia, kunnes keitto sakenee.
- Nostele keittoa annoslautasille. Lisää päälle korianteria. Tarjoile nachojen kanssa.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry