Katkaravut ja maukas gluteeniton nuudelikeitto

Tuo pieni pala Aasiaa kotikeittiöösi helposti! Tässä gluteenittomassa reseptissä ihaninta ovat raikkaat raaka-aineet ja pieni tulisuus. Reseptin on ideoinut Michelin-tähdellä palkittu keittiömestari Jouni Toivanen.

Ainekset

  • 200 g katkarapuja
  • 200 g gluteenittomia nuudeleita
  • 6 dl dashilientä (valmisjauhetta etnisistä kaupoista)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 0,5 dl miriniä
  • 1 rkl misotahnaa
  • 4 kpl kevätsipulia
  • 1 kpl punainen chili
  • 1 Vau miten TULINEN silmusalaatti -rasia
  • muutama retiisi
  • 2 arkkia norilevää
  • 1 tl seesamiöljyä

Valmistus

  1. Kiehauta dashiliemi, soija, mirin ja misotahna. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan.
  2. Hienonna kevät sipulit ja viipaloi chili ja retiisit.
  3. Leikkaa norilevyt saksilla suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kattilassa ja tarjoa höyryävän kuumana.

Resepti ja kuva: Silmusalaatti