Marinoitu grillifetasalaatti
Rakastettu klassikkolasaatti maistuu entistä ihanammalta marinoitujen punasipulien ja grillatun fetan kanssa.
Ainekset
Marinoidut punasipulit
- 1 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 3 punasipulia
Grillifeta
- 1 tl Keiju sitruuna rypsiöljyä
- 200 g fetaa
- 6 oksaa timjamia
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 1 alumiinivuoka
Lisäksi
- Parsaa
- Salaatinlehtiä
Valmistus
Marinoidut punasipulit
- Lämmitä kattilassa punaviinietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja rosmariini rypsiöljy kunnes sokeri on sulanut liemeen.
- Sammuta levy ja siirrä kattila sivuun. Lisää ohueksi viipaloidut punasipulit hieman jäähtyneeseen liemeen.
- Jäähdytä sipulirenkaat ja tarjoile salaatin kanssa.
Grillifeta
- Hiero fetan pintaan timjami, mustapippuri ja sitruuna rypsiöljy.
- Grillaa fetaa grillissä n. 10 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Voit myös valmistaa fetan uunissa 200 asteessa n. 15 min.
Salaatin kokoaminen
- Pese ja laita esille lempisalaattejasi. Suikaloi tankoparsa kuorimaveitsellä. Sekoita parsa salaattiin.
- Lisää salaattipohjan päälle marinoidut sipulit ja käsin murskattu grillifeta.
Resepti ja kuva: Bunge Finland Oy