Nakkikeitto à la Jaakko Impiö

Nakkikeittoa uudella tavalla! Maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa Ranskassa työskentelevä suomalainen huippukokki Jaakko Impiö kehitti herkullisen nakkikeittoreseptin.

Ainekset

Liemi

  • 1 purjo
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 porkkana
  • 600 ml vettä
  • Nakkien kärkipalat paistettuna
  • Kourallinen kuivattuja tatteja

Bouquet garni

  • 5 cm pala purjon vihreää osaa
  • 1 oreganon oksa
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 timjamin oksa
  • Ruohosipulia
  • Suolaa ja sitruunamehua

Nakit ja vihannekset

  • HK Aitonakkeja
  • 100g pieniä perunoita
  • 1 iso maa-artisokka
  • 1 pieni porkkana

Koristelu

  • Rosmariinin kukkia
  • Ketunleipää

Valmistus

Liemi

  1. Puolita ja kuori sipuli ja porkkana ja laita ne kattilaan. Huuhtele purjo ja valkosipulin kynnet ja lisää ne kattilaan.
  2. Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.
  3. Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen.
  4. Paista nakkien kärkipalat, kunnes ne ovat ruskeita. Lisää palat liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa.
    Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti.
  5. Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Nakit ja vihannekset

  1. Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita ne kattilaan ja lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää liemeen.
  2. Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä. Lisää pallot liemeen.
  3. Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä viipaleita suolatussa jäävedessä.
    Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen.
  4. Annostele nakit ja vihannekset lautasille ja koristele porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.

Resepti ja kuva: HK Scan