Nakkikeitto à la Jaakko Impiö
Nakkikeittoa uudella tavalla! Maailman parhaaksi valitussa ravintola Mirazurissa Ranskassa työskentelevä suomalainen huippukokki Jaakko Impiö kehitti herkullisen nakkikeittoreseptin.
Ainekset
Liemi
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 porkkana
- 600 ml vettä
- Nakkien kärkipalat paistettuna
- Kourallinen kuivattuja tatteja
Bouquet garni
- 5 cm pala purjon vihreää osaa
- 1 oreganon oksa
- 1 rosmariinin oksa
- 1 timjamin oksa
- Ruohosipulia
- Suolaa ja sitruunamehua
Nakit ja vihannekset
- HK Aitonakkeja
- 100g pieniä perunoita
- 1 iso maa-artisokka
- 1 pieni porkkana
Koristelu
- Rosmariinin kukkia
- Ketunleipää
Valmistus
Liemi
- Puolita ja kuori sipuli ja porkkana ja laita ne kattilaan. Huuhtele purjo ja valkosipulin kynnet ja lisää ne kattilaan.
- Lisää vesi ja laita kattila kovalle lämmölle. Kun se kiehahtaa, laske lämpö matalalle keskilämmölle.
- Tee bouquet garni. Kääri rosmariini, oregano ja timjami purjon lehteen ja sido kiinni ruohosipulin varrella. Lisää liemeen.
- Paista nakkien kärkipalat, kunnes ne ovat ruskeita. Lisää palat liemeen yhdessä sienten ja sitruunan kanssa.
Hauduta matalalla lämmöllä 1 tunti. - Siivilöi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Nakit ja vihannekset
- Pese ja paloittele perunat kuorineen. Laita ne kattilaan ja lisää kylmää vettä ja suolaa. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää liemeen.
- Tee maa-artisokasta vesimelonilusikalla pieniä palloja ja keitä kiehuvassa ja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia tai kunnes pallot ovat kypsiä. Lisää pallot liemeen.
- Leikkaa veitsellä tai mandoliinilla porkkanasta ohuita viipaleita. Säilytä viipaleita suolatussa jäävedessä.
Leikkaa nakit paloiksi ja lisää liemeen. - Annostele nakit ja vihannekset lautasille ja koristele porkkanasiivuilla, rosmariinin kukilla ja ketunleivillä sekä oliiviöljyllä.
Resepti ja kuva: HK Scan