Nopea tomaatti-kirjolohikastike

Helppo ja maukas tomaatti-kirjolohikastike syntyy käden käänteessä! Tarjoile esimerkiksi gluteenittoman pastan tai riisin kanssa.

Ainekset

Neljä annosta

  • 300 g kirjolohta
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa tai persiljaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. Leikkaa kirjolohi nahattomiksi, noin 3 cm levyisiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää porkkanaraaste ja valkosipulit. Paista pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Mausta sokerilla, paprikajauheella, kuminalla ja suolalla. Kypsennä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää kastikkeen joukkoon lohiviipaleet. Aseta paistokasarin päälle kansi ja anna kastikkeen poreilla vielä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
  3. Lisää päälle hienonnetut yrtit ja rouhaisu mustapippuria. Tarjoile riisin tai keitetyn gluteenittoman pastan kanssa.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry