Nopeaa, helppoa, terveellistä: omena-curry-silakkapihvit mikrossa

Aina ei ole aikaa tai jaksamista tehdä ruokaa pitkän kaavan kautta. Terveellinenkin ruoka voi syntyä nopeasti mikrossa – kokeile vaikka tätä mainiota omena-curry-silakkapihvireseptiä.

Ainekset

Kaksi annosta

  • 300 g silakkafileitä
  • ripaus suolaa
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1/2 – 1 1/2 tl currya
  • 1 hapahko omena
  • 2-3 rkl hienonnettua persiljaa
  • n. 3 rkl vettä tai gluteenitonta kalalientä

Valmistus

  1. Levitä silakkafileet leivin- tai käärepaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta ne suolalla, sitruunapippurilla ja currylla.
  2. Raasta omena. Levitä raaste puolelle fileemäärästä. Käännä loput fileet omenaraastefileiden päälle nahkapuoli ylöspäin. Nosta kalat mikronkestävään vuokaan tai lautaselle ja ripottele kalojen päälle currya ja persiljasilppua sekä pirskota lautaselle vähän vettä tai kalalientä.
  3. Kypsennä mikrossa kuvun alla noin 5 minuuttia (teho 650 W) vuokaa välillä kääntäen mikäli mikro ei ole pyörivää mallia. Kokeile kypsyyttä. Kala kypsyy mikrossa hyvin nopeasti. Anna jälkikypsyä muutama minuutti ennen ruokailua.
  4. Tarjoa lisäkkeeksi kasvisriisiseosta tai perunoita, salaattia tai porkkanaraastetta ja leipää.
  5. Perunat: Tasakokoiset perunat kypsyvät mikrossa 4-6 minuutissa. Nosta 4-5 pestyä pisteltyä tai kuorittua perunaa sopivan kokoiseen vuokaan ja peitä kannella tai kypsennä leivinpaperin sisällä. Kokoile kypsyyttä hammastikulla ja anna perunoiden jälkikypsyä pyyhkeellä tai patalapuilla peitettynä silakoiden kypsyessä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry