Perinteinen kotijäätelö ja sitruunakreemi
Raikas sitruunakreemi kruunaa kuohkean kotijäätelön. Tätä herkkua kannattaa kokeilla!
Ainekset
Kotijäätelö
- 1 l kermaa,
- 6 munankeltuaista
- 100 g sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
Sitruunakreemi
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
- 25 g laktoositonta voita
- 1 suuren sitruunan mehu ja hyvin pesty raastettu kuori
- 4 kananmunankeltuaista
Valmistus
- Kotijäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri. Lisää kerma ja vanilliinisokeri ja kaada seos jäätelöastiaan. Jäädytä.
- Sitruunakreemi: Mitta kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna liedellä ja sekoita koko ajan hyvin kunnes kreemi hiukan sakenee ja massa alkaa kuplia. Jäähdytä huolellisesti.
- Lopuksi lisää ja sekoittele jäähtynyt sitruunakreemi hyvin vaahdotettuun jäätelömassaan.
VINKKI! Kauniin ja helpon tarjoilun saat, kun pakastat jäätelön valmiiksi annoskokoisiin kulhoihin.
Reseptin lähde: Lottamuseo