Perinteinen kotijäätelö ja sitruunakreemi

Raikas sitruunakreemi kruunaa kuohkean kotijäätelön. Tätä herkkua kannattaa kokeilla!

Ainekset

Kotijäätelö

  • 1 l kermaa,
  • 6 munankeltuaista
  • 100 g sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria

Sitruunakreemi

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoa
  • 25 g laktoositonta voita
  • 1 suuren sitruunan mehu ja hyvin pesty raastettu kuori
  • 4 kananmunankeltuaista

Valmistus

  1. Kotijäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri. Lisää kerma ja vanilliinisokeri ja kaada seos jäätelöastiaan. Jäädytä.
  2. Sitruunakreemi: Mitta kaikki aineet paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna liedellä ja sekoita koko ajan hyvin kunnes kreemi hiukan sakenee ja massa alkaa kuplia. Jäähdytä huolellisesti.
  3. Lopuksi lisää ja sekoittele jäähtynyt sitruunakreemi hyvin vaahdotettuun jäätelömassaan.

VINKKI! Kauniin ja helpon tarjoilun saat, kun pakastat jäätelön valmiiksi annoskokoisiin kulhoihin.

Reseptin lähde: Lottamuseo