Suloiset gluteenittomat minijuustokakut
Kätevät annoskokoiset minijuustokakut sopivat käteviksi tarjoiltaviksi juhliin tai kahvikesteille. Koristele mielesi mukaan esimerkiksi marjoilla tai suklaalla.
Ainekset
Pohja:
- 200 g gluteenitonta välipalakeksiä, esim. Provena Kaura&Siirappi
- 85 g leivontamargariinia
Täyte:
- 40 g tumman suklaan makuista gluteenitonta välipalakeksiä, esim. Provena Kaura&Tumma suklaa
- 150 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl tomusokeria
Valmistus
- Vuoraa 10 halkaisijaltaan noin 6 cm kakkurengasta leivinpaperilla tai kalvolla.
- Sulata margariini. Murskaa Kaura-Siirappikeksit ja sekoita margariinisulan kanssa.
- Painele seos kakkurenkaiden pohjalle.
- Murustele Kaura-Tumma Suklaakeksit.
- Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita suklaa tasaiseksi.
- Lisää tuorejuuston ja kerman joukkoon sokerit siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää joukkoon suklaasula hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi keksimurut.
- Annostele täyte keksipohjien päälle. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
- Poista kakkurengas ja kalvo. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!
Resepti ja kuva: Ravintoraisio Oy
Katso myös: gluteeniton juustokakku!