Vaihtoehto voileipäkakulle: gluteeniton matjessillikakku
Uusi vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle! Maittava matjessillikakku on sopii oivallisesti suolaiseksi tarjoiltavaksi esimerkiksi erilaisiin juhliin.
Ainekset
12 annosta/ 40 min
Pohja:
- 300 g gluteenitonta perunalimppua
- 125 g voita
Täyte:
- 200 g kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 20 g tilliä
- 400 g matjessillikuutioita
- 2 g mustapippurirouhetta
Koristelu:
- 1 punasipuli hienonnettuna
- tilliä
Valmistus
- Jauha leipä monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita hienonnetun leivän joukkoon.
- Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (n. 22 – 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
- Notkista tuorejuusto ja vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon varovasti käännellen. Hienonna tilli ja lisää massan joukkoon.
- Valuta sillikuutiot siivilässä ja lisää ne juusto-kermaseokseen sekoittamalla, älä vatkaa. Mausta pippurilla.
- Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.
Resepti: Orkla Suomi
Kuva: Orkla Suomi