Vaihtoehto voileipäkakulle: gluteeniton matjessillikakku

Uusi vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle! Maittava matjessillikakku on sopii oivallisesti suolaiseksi tarjoiltavaksi esimerkiksi erilaisiin juhliin.

Ainekset

12 annosta/ 40 min

Pohja:

  • 300 g gluteenitonta perunalimppua
  • 125 g voita

Täyte:

  • 200 g kuohukermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 20 g tilliä
  • 400 g matjessillikuutioita
  • 2 g mustapippurirouhetta

Koristelu:

  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • tilliä

Valmistus

  1. Jauha leipä monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja sekoita hienonnetun leivän joukkoon.
  2. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (n. 22 – 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele leipäseos vuoan pohjalle.
  3. Notkista tuorejuusto ja vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon varovasti käännellen. Hienonna tilli ja lisää massan joukkoon.
  4. Valuta sillikuutiot siivilässä ja lisää ne juusto-kermaseokseen sekoittamalla, älä vatkaa. Mausta pippurilla.
  5. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.

Resepti: Orkla Suomi
Kuva: Orkla Suomi