Valkosipuligrillatut silakkafileet ja maukas kurpitsansiemenpesto

Silakka sopii myös grilliin. Tällä gluteenittomalla reseptillä valmistat nopeasti ja helposti makoisan kesäherkun.

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä

Marinadi:

  • ½ sitruuna
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria myllystä

Kurpitsansiemenpesto:

  • 1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • suolaa, pippuria
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Lisäksi:

  • timjaminoksia

Valmistus

  1. Leikkaa silakkafileistä pois selkäevät. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta keltaista kuoriosaa. Puserra puolen sitruunan mehu.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä sitruunamehuun raastettu sitruunankuori, öljy, valkosipuli sekä suolaa ja valkopippuria.
  3. Lado silakkafileet marinadiin ja anna niiden maustua vähintään tunnin ajan.
  4. Valmista pesto mittaamalla kaikki muut ainekset paitsi parmesaaniraaste teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja lisää juustoraaste lopuksi. Tarkista maku.
  5. Nosta silakkafileet marinadista ja valuta, mutta älä kuivaa. Taita silakkafileet kalan muotoon ja lado tiheälle grilliritilälle.
  6. Grillaa uunissa grillivastuksen alla 5–7 min. tai ulkogrillissä niin, että pinta saa herkullista väriä.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry