Valkosipuligrillatut silakkafileet ja maukas kurpitsansiemenpesto
Silakka sopii myös grilliin. Tällä gluteenittomalla reseptillä valmistat nopeasti ja helposti makoisan kesäherkun.
Ainekset
- 600 g silakkafileitä
Marinadi:
- ½ sitruuna
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl valkopippuria myllystä
Kurpitsansiemenpesto:
- 1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- suolaa, pippuria
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
Lisäksi:
- timjaminoksia
Valmistus
- Leikkaa silakkafileistä pois selkäevät. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta keltaista kuoriosaa. Puserra puolen sitruunan mehu.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä sitruunamehuun raastettu sitruunankuori, öljy, valkosipuli sekä suolaa ja valkopippuria.
- Lado silakkafileet marinadiin ja anna niiden maustua vähintään tunnin ajan.
- Valmista pesto mittaamalla kaikki muut ainekset paitsi parmesaaniraaste teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi ja lisää juustoraaste lopuksi. Tarkista maku.
- Nosta silakkafileet marinadista ja valuta, mutta älä kuivaa. Taita silakkafileet kalan muotoon ja lado tiheälle grilliritilälle.
- Grillaa uunissa grillivastuksen alla 5–7 min. tai ulkogrillissä niin, että pinta saa herkullista väriä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry