Gluteeniton luumupiirakka
Ihastuta kahvivieraat ja leivo makoisa gluteeniton luumupiirakka!
Ainekset
8 – 12 palaa
- 2 1/2 dl gluteenitonta leivontajauhoa, esim. Provena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauho
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl inkivääriä
- ripaus suolaa
- 1 1/4 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 1/2 dl laktoositonta maitoa
Lisäksi:
- 6 – 7 kpl tuoreita luumuja
Muruseos:
- 1/2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 dl gluteenitonta leivontajauhoa, esim. Provena Gluteeniton Kaurainen Leivontajauho
- ripaus kanelia ja inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
Valmistus
- Pingota halkaisijaltaan 22-24 sentin irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiristä reunus pohjan ympärille. Voitele vuoka.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
- Sekoita joukkoon maito ja jauho-mausteseos. Kaada taikina vuokaan.
- Halkaise luumut ja poista kivet. Viipaloi luumut ja painele taikinaan.
- Valmista muruseos sekoittamalla kakki aineet keskenään. Levitä muruseos kakun pinnalle.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Resepti ja kuva: Ravintoraisio Oy