Gluteeniton pekaanipiirakka
Pohjoisamerikkalaisesta keittiöstä tuttu pekaanipiirakka sopii erinomaisesti myös suomalaiseen juhlapöytään. Valmiin gluteenittoman piirakkapohjan avulla piirakka syntyy todella nopeasti – ja maistuu tietysti todella hyvältä!
Ainekset
- 2 suurta kananmunaa
- 1 1/4 dl sulatettua voita
- 2,5 dl ruskeaa sokeria
- 0,5 dl valkoista sokeria
- 1 ruokalusikallinen vaniljasokeria
- 1 ruokalusikallinen gluteenitonta yleisjauhoa
- 1 ruokalusikallinen maitoa
- 2,5 dl pekaanipähkinöitä
- 1 valmis gluteeniton piirakkapohja
Valmistus
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Sekoita suuressa kulhossa munat, voi, sokerit, vanilja ja jauho. Kun ainekset ovat sekoittuneet, lisää maito ja pekaanipähkinät.
- Painele piirakkapohja vuokaan ja kaada seos pohjan päälle.
- Paista 15 minuutin ajan, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 50 minuuttia.
- Ota piirakka uunista. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Resepti: Gluten free & More, Pam Jordan
Kuva: Pixabay, Sharonang