Gluteeniton pekaanipiirakka

Pohjoisamerikkalaisesta keittiöstä tuttu pekaanipiirakka sopii erinomaisesti myös suomalaiseen juhlapöytään. Valmiin gluteenittoman piirakkapohjan avulla piirakka syntyy todella nopeasti – ja maistuu tietysti todella hyvältä!

Ainekset

  • 2 suurta kananmunaa
  • 1 1/4 dl sulatettua voita
  • 2,5 dl ruskeaa sokeria
  • 0,5 dl valkoista sokeria
  • 1 ruokalusikallinen vaniljasokeria
  • 1 ruokalusikallinen gluteenitonta yleisjauhoa
  • 1 ruokalusikallinen maitoa
  • 2,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 valmis gluteeniton piirakkapohja

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita suuressa kulhossa munat, voi, sokerit, vanilja ja jauho. Kun ainekset ovat sekoittuneet, lisää maito ja pekaanipähkinät.
  3. Painele piirakkapohja vuokaan ja kaada seos pohjan päälle.
  4. Paista 15 minuutin ajan, jonka jälkeen laske lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 50 minuuttia.
  5. Ota piirakka uunista. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Resepti: Gluten free & More, Pam Jordan
Kuva: Pixabay, Sharonang