Gluteenittomat savusilakkarieskat
Herkulliset gluteenittomat savusilakkarieskat yhdistävät kotimaan perinteisiä makuja moderniin keittiöön.
Ainekset
- 4 kpl gluteenitonta ohutta rieskaa (voit käyttää myös gluteenittomia tortillalettuja)
- 400 g savusilakkaa (noin 200 g perattuna)
- 1 ½ dl ranskankermaa
- 1 ½ dl herkkukurkkua kuutioituna
- 1 dl omenaa kuutioituna
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- n.1 tl curry
- 1 tl hunajaa
- muutama retiisi
Valmistus
- Sekoita peratut savusilakat sekä kurkku- ja omenakuutiot ranskankermaan ja mausta seos. Levitä rieskat työpöydälle. Jaa täyte tasan rieskoille ja levitä lusikan selällä. Jätä rieskan yläreunasta pari senttiä vapaaksi, ettei rullattaessa täyte pursuile.
- Revi päälle jäävuorisalaattia. Kuutioi huuhdellut retiisit ja ripottele leiville.
- Kääri leivät napakaksi rullaksi pitkältä sivulta. Kiedo rullat folioon tai leivinpaperiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen.
- Tarjolle tuotaessa leikkaa rulla vinosti poikki ja kiedo paperiin, jolloin syöminen käy siististi ilman ruokailuvälineitä.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry