Helppo gluteeniton suklaakakku
Mm, niin hyvää! Tällä reseptillä loihdit helposti ja nopeasti herkullisen gluteenittoman suklaakakun. Reseptin voi helposti tehdä myös maidottomana, kun reseptissä käyttää öljyä ja maidotonta tummaa suklaata.
Ainekset
- 5 kananmunaa
- 4 dl ruokosokeria
- 2 rkl psylliuminsiemenkuorta
- 2 dl neutraalinmakuista öljyä tai 180 g voita
- 3 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 ½ dl riisijauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 hyppysellinen merisuolaa
- 80 g tummaa suklaata
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää psylliuminsiemenkuori ja sekoita huolellisesti.
- Lisää öljy / sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää seokseen.
- Rouhi suklaa ja sekoita rouhe taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 160 °C:ssa 45–50 min.
Resepti ja kuva: Urtekram
Hei, millä voin korvata tuon sokerin? Haluaisin välttää sonerin kokonaan