Herkulliset gluteenittomat churrot
Espanjalaisesta keittiöstä tutut churrot syntyvät helposti myös gluteenittomana! Valmista herkulliset leivonnaiset vaikka sunnuntaiaamupalalle. Muistathan olla varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä.
Ainekset
noin 10 annosta
- 4 ja 3/4 dl vettä
- 3 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 4 ja 3/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa
- 2 litraa öljyä
- 3/4 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Valmistus
- Sekoita keskikokoisessa kattilassa vesi, sokeri, suola ja kaksi ruokalusikallista öljyä.
- Lämmitä seosta hellalla keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua.
- Poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot.
- Kuumenna uppopaistokattilassa öljy 190 asteiseksi.
- Käytä valmista tai itse tehtyä pursotuspussia ja pursota kuuman öljyn joukkoon noin 10 cm kokoisia churropötköjä. Paista, kunnes churrot ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
- Nosta valmiit churrot öljystä reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.
- Seuraavaksi yhdistä sokeri ja kaneli suuressa muovi- tai paperipussissa.
- Laita churrot pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Ravista pussia varovasti, jotta sokeri-kaneliseos tarttuu churroihin.
- Tarjoile varovasti suklaa- tai karamellikastikkeen kanssa.
Resepti: Celiac Disease Foundation