Herkulliset gluteenittomat churrot

Espanjalaisesta keittiöstä tutut churrot syntyvät helposti myös gluteenittomana! Valmista herkulliset leivonnaiset vaikka sunnuntaiaamupalalle. Muistathan olla varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä.

Ainekset

noin 10 annosta

  • 4 ja 3/4 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 4 ja 3/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa
  • 2 litraa öljyä
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Valmistus

  1. Sekoita keskikokoisessa kattilassa vesi, sokeri, suola ja kaksi ruokalusikallista öljyä.
  2. Lämmitä seosta hellalla keskilämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua.
  3. Poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot.
  4. Kuumenna uppopaistokattilassa öljy 190 asteiseksi.
  5. Käytä valmista tai itse tehtyä pursotuspussia ja pursota kuuman öljyn joukkoon noin 10 cm kokoisia churropötköjä. Paista, kunnes churrot ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
  6. Nosta valmiit churrot öljystä reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.
  7. Seuraavaksi yhdistä sokeri ja kaneli suuressa muovi- tai paperipussissa.
  8. Laita churrot pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Ravista pussia varovasti, jotta sokeri-kaneliseos tarttuu churroihin.
  9. Tarjoile varovasti suklaa- tai karamellikastikkeen kanssa.

Resepti: Celiac Disease Foundation