Joulukonvehdit taatelista
Joulukonvehdit taatelista ovat hauska joulupöydän naposteluherkku tai esimerkiksi oivallinen tuliainen! Resepti sopii gluteenittomaan, maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset
- 100 g manteleita tai mantelijauhoja
- 250 g taateleita
- 2½ rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl kookosöljyä
- ½ tl vaniljajauhetta
Koristeluvaihtoehtoja:
- Hedelmäkoristerae (ananas, seljanmarja ja/tai granaattiomena)
- Kookosjauho
- Raakalakritsijauhe
- Hasselpähkinä- tai mantelirouhe
- Kaakaojauhe
Valmistus
- Jauha mantelit jauheeksi tehosekoittimella. Lisää muut ainekset ja sekoita hienojakoiseksi massaksi (jos käytät mantelijauhoja, voit sekoittaa kaikki ainekset yhdellä kertaa).
- Kaada massa kulhoon ja laita viilentymään jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Pyörittele viilentynyt massa pieniksi palloiksi ja pyörittele ne lopuksi valitsemassasi koristelujauheessa/rouheessa/rakeissa.
- Anna viilentyä jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan ennen tarjoilua. Säilyvät jääkaapissa 3 viikkoa.
Vinkki!
Jos haluat taatelipalloista jouluisen mausteisia, lisää massaan hieman revittyä luomuappelsiinin kuorta, 1 tl aitoa kanelia, 1/3 tl jauhettua neilikkaa tai maustepippuria ja hyppysellinen jauhettua inkivääriä.
Resepti ja kuva: Urtekram