Kylmäsavulohileivät à la Alex Nurmi
Omaksi herkuksi tai vieraspöytään! Kylmäsavulohivoileivät Alex Nurmen reseptillä syntyvät helposti gluteenittomina.
Ainekset
8 voileipää
- 8 siivua gluteenitonta tummaa leipää
- 1 pkt (180 g) Laitilan Proegg-valkuaista
- 200 g kylmäsavulohiviipaletta
- 1 dl majoneesia
- 1-2 tl Dijon-sinappia
- tuoretta tilliä
- yrttisekoitusta
Valmistus
- Sekoita pienessä kulhossa sinappi sekä majoneesi keskenään ja voitele leipäsiivut seoksella. Leiväksi käy mikä vain gluteeniton tumma leipä, erityisen hyvin saaristolaisleipä.
- Viipaloi valkuainen (Proegg-valkuainen on valmiiksi kypsennettyä) ja nostele palat voidellulle leivälle.
- Asettele kalaviipaleet ilmavasti päälle ja koristele kauniisti.
- Nautiskele leivät hyvässä seurassa!
Resepti: Alex Nurmi / Munax Oy – Laitilan Kanatarha