Maukas gluteeniton kylmäsavukirjolohipasta
Tässäpä herkullisen raikas ja terveellinen gluteeniton pastaresepti! Kylmäsavukirjolohi, raikkaat kasvikset ja ihanat yrtit muodostavat maistuvan lopputuloksen, joka sopii täydellisesti arkeen. Resepti on gluteeniton ja maidoton.
Ainekset
4 annosta
- 150-200 g kylmäsavukirjolohta
- 1 keltasipuli tai 2-3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl öljyä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- ½-1 avokado
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 2-3 tomaattia
- mustapippuria myllystä
- noin 400 g gluteenitonta spagettia tai muuta pastaa
Valmistus
- Suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinlientä.
- Leikkaa sillä aikaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi tai paloiksi. Kuutioi tomaatit. Halkaise kypsä avokado ja kuori se. Poista siemen ja kuutioi hedelmäliha. Pirskota päälle sitruunamehua.
- Lisää kalasuikaleet ja persilja kuullotettujen sipulien joukkoon ja lämmitä hetki. Jos kylmäsavukalaa kuumentaa pidempään, maku muuttuu ja tulee suolaisemmaksi. Lisää joukkoon vähän pastan keitinlientä ja sitruunamehua kostukkeeksi. Ripottele sekaan avokado- ja tomaattikuutiot. Mausta mustapippurilla.
- Kaada kastike valutetun pastan joukkoon, sekoita kevyesti ja tarjoa heti.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry