Maukas gluteeniton kylmäsavukirjolohipasta

Tässäpä herkullisen raikas ja terveellinen gluteeniton pastaresepti! Kylmäsavukirjolohi, raikkaat kasvikset ja ihanat yrtit muodostavat maistuvan lopputuloksen, joka sopii täydellisesti arkeen. Resepti on gluteeniton ja maidoton.

Ainekset

4 annosta

  • 150-200 g kylmäsavukirjolohta
  • 1 keltasipuli tai 2-3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ½-1 avokado
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 tomaattia
  • mustapippuria myllystä
  • noin 400 g gluteenitonta spagettia tai muuta pastaa

Valmistus

  1. Suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä vähän keitinlientä.
  3. Leikkaa sillä aikaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi tai paloiksi. Kuutioi tomaatit. Halkaise kypsä avokado ja kuori se. Poista siemen ja kuutioi hedelmäliha. Pirskota päälle sitruunamehua.
  4. Lisää kalasuikaleet ja persilja kuullotettujen sipulien joukkoon ja lämmitä hetki. Jos kylmäsavukalaa kuumentaa pidempään, maku muuttuu ja tulee suolaisemmaksi. Lisää joukkoon vähän pastan keitinlientä ja sitruunamehua kostukkeeksi. Ripottele sekaan avokado- ja tomaattikuutiot. Mausta mustapippurilla.
  5. Kaada kastike valutetun pastan joukkoon, sekoita kevyesti ja tarjoa heti.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry