Mustikkasinappi sopii suomalaiseen makuun

Kotitekoiseen sinappiin saa maukasta vaihtelua kotimaisesta mustikasta. Ilahduta vieraitasi ja loihdi mustikkasinappia tapaspöytään tai vie tuliaisiksi!

Ainekset

  • 3 dl pakastemustikoita
  • 0,5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl sinappijauhetta
  • ¼ tl jauhettua maustepippuria

Valmistus

  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
  2. Kaada seos kuumana puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokauden. Halutessasi voit paseerata eli painella sinapin lusikalla tai kauhalla siivilän läpi ennen jäähdyttämistä. Tällöin saat sinapista marjojen kuoret ja siemenet pois.
  3. Tarjoa valmis sinappi esimerkiksi tapaspöydässä.
  4. Säilytä sinappia jääkaapissa, jossa se säilyy hyvänä muutaman viikon.

Resepti ja kuva: HKScan