Perinteinen hernekeitto
Perinteinen hernekeitto on maukasta kotiruokaa, joka porisee hellalla valmiiksi melkein itsekseen! Jos haluat tehdä kasvisversion, käytä palvikinkun sijaan juureksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa.
Ainekset
- 500 g kuivattuja herneitä
- noin 300 g palvikinkkua tai porkkana, palsternakka ja sipuli
- suolaa ja kuivattua meiramia
- tarjoiluun sinappia ja sipulisilppua
Valmistus
- Liota herneitä yön yli jääkaapissa kahdessa litrassa vettä.
- Keitä herneitä liotusvedessään isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 90 min välillä pohjaa myöten sekoittaen.
- Valmistele sattumat: kuutioi palvikinkku tai kasviskeittoon kuori ja kuutio sipuli, porkkana ja palsternakka.
- Kun keitto on kiehunut noin puolitoista tuntia, lisää valitsemasi sattumat.
- Lisää suolaa ja meiramia maistellen: kinkusta tulee keittoon suolaa, kasvisversio saattaa tuntua suolattomalta.
- Keitto on valmista noin kahden tunnin keittämisen jälkeen, maistele vielä suola.
- Tarjoile keiton lisukkeiksi sipulisilppua ja sinappia.
Resepti: Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Kuva: Heidi Siivonen