Perusasiat kunniaan: helpot gluteenittomat lihapullat
Maukkaat gluteenittomat lihapullat maistuvat varmasti koko perheelle. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa tai osana pasta-ateriaa!
Ainekset
4 – 6 annosta, noin 24 lihapullaa
- oliiviöljyä
- noin 700 g naudanjauhelihaa
- 2 suurta kananmunaa
- ½ dl maitoa tai kasvimaitoa
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 1 pieni sipuli silputtuna
- 1½ tl kuivattua basilikaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- ½ tl kuivattua oreganoa
- ¼ tl vastarouhittua mustapippuria
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uunipelti oliiviöljyllä.
- Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa. Sekoita seos puhtailla käsillä tai puukauhalla.
- Pyörittele seoksesta noin 2 – 3 ruokalusikallisen kokoisia lihapullia. Aseta pullat uunipellille.
- Paista uunissa 20 – 25 minuuttia. Voit käyttää apunasi paistomittaria: lihapullat ovat valmiita, kun lämpötila on pullien sisällä 74 astetta.
Resepti: Gluten-free living