Perusasiat kunniaan: helpot gluteenittomat lihapullat

Maukkaat gluteenittomat lihapullat maistuvat varmasti koko perheelle. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa tai osana pasta-ateriaa!

Ainekset

4 – 6 annosta, noin 24 lihapullaa

  • oliiviöljyä
  • noin 700 g naudanjauhelihaa
  • 2 suurta kananmunaa
  • ½ dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1½ tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • ¼ tl vastarouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uunipelti oliiviöljyllä.
  2. Yhdistä kaikki ainekset suuressa kulhossa. Sekoita seos puhtailla käsillä tai puukauhalla.
  3. Pyörittele seoksesta noin 2 – 3 ruokalusikallisen kokoisia lihapullia. Aseta pullat uunipellille.
  4. Paista uunissa 20 – 25 minuuttia. Voit käyttää apunasi paistomittaria: lihapullat ovat valmiita, kun lämpötila on pullien sisällä 74 astetta.

Resepti: Gluten-free living