Täytetyt herkkusienet Välimeren tapaan
Täytetyt sienet ovat oivallinen alkupala esimerkiksi juhlapöytään. Fetajuusto ja herkkusienet ovat mitä mainioin makupari, joita piristää raastettu sitruunankuori.
Ainekset
Neljä annosta
- 12 herkkusienen lakkia
- 1 tölkki valutettuja kokonaisia artisokansydämiä
- 1 dl fetajuustoa
- 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1/4 teelusikallinen jauhettua mustapippuria
- hyppysellinen kuivattuja Välimeren yrttejä, kuten rosmariinia, oreganoa, timjamia ja salviaa
Valmistus
- Lämmitä uuni 190 asteeseen. Valele oliiviöljyä keskikokoiseen uunivuokaan ja asettele lakit vierekkäin astiaan.
- Poista artisokansydämistä lehdet ja asettele sydämet sienten sisälle. Leikkele ja asettele sydämiä niin, että ne sopivat hyvin sienten sisään.
- Murskaa fetajuustoa artisokkien päälle.
- Sekoita noin yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, sitruunan kuori, mustapippuri ja yrtit. Ripottele seos täytettyjen sienten päälle.
- Paista sieniä 30 minuutin ajan. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua. Tarjoile hammastikkujen kanssa.
Resepti: Simple bites
Kuva: Pixabay, Kwol