Täytetyt herkkusienet Välimeren tapaan

Täytetyt sienet ovat oivallinen alkupala esimerkiksi juhlapöytään. Fetajuusto ja herkkusienet ovat mitä mainioin makupari, joita piristää raastettu sitruunankuori.

Ainekset

Neljä annosta

  • 12 herkkusienen lakkia
  • 1 tölkki valutettuja kokonaisia artisokansydämiä
  • 1 dl fetajuustoa
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1/4 teelusikallinen jauhettua mustapippuria
  • hyppysellinen kuivattuja Välimeren yrttejä, kuten rosmariinia, oreganoa, timjamia ja salviaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Valele oliiviöljyä keskikokoiseen uunivuokaan ja asettele lakit vierekkäin astiaan.
  2. Poista artisokansydämistä lehdet ja asettele sydämet sienten sisälle. Leikkele ja asettele sydämiä niin, että ne sopivat hyvin sienten sisään.
  3. Murskaa fetajuustoa artisokkien päälle.
  4. Sekoita noin yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, sitruunan kuori, mustapippuri ja yrtit. Ripottele seos täytettyjen sienten päälle.
  5. Paista sieniä 30 minuutin ajan. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua. Tarjoile hammastikkujen kanssa.

Resepti: Simple bites
Kuva: Pixabay, Kwol