Teriyaki-soijamarinoituja lohivartaita ja herkullinen melonisalsa
Tämä herkullinen aasialaistyylinen resepti on helppo valmistaa. Maukasta gluteenitonta arkiruokaa lohesta!
Ainekset
4 annosta
- n. 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 4 rkl teriyakisoijakastiketta, lue soijakastikkeen gluteenittomuudesta täältä
- 3 rkl limetin tai sitruunan mehua
- (1-2 tl raastettua inkivääriä)
- vähän öljyä
- 8 puista grillitikkua
Melonisalsa:
- 4 dl pieneksi kuutioitua melonia (gallia-, verkko- vesi- tms.)
- 1½ dl silputtua nippu- tai kevätsipulia
- pala tuoretta chiliä silputtuna tai maun mukaan chilijauhetta
- 2-3 rkl sitruunamehua
- 2-3 rkl öljyä
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa
Valmistus
- Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala noin 2½ cm:n viipaleiksi ja viipaleet edelleen 2½ cm:n paksuiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet kuutioiksi. Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon teriyakisoijakastike (makea soijakastike), sitruunamehu ja inkivääriraaste tai vähän jauhettua inkivääriä, kääntele ja anna marinoitua 15-30 minuuttia.
- Pujottele kalapalat puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä kiinnitarttumisen estämiseksi. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2-4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.
- Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä kiinan- tai varhaiskaalia ja melonisalsaa.
Salsa:
- Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta lisää korianteria ja chiliä aluksi varovasti. Maistele. Anna maustua kylmässä hetki ennen ruokailua.
Kuva ja resepti: Pro Kala