Teriyaki-soijamarinoituja lohivartaita ja herkullinen melonisalsa

Tämä herkullinen aasialaistyylinen resepti on helppo valmistaa. Maukasta gluteenitonta arkiruokaa lohesta!

Ainekset

4 annosta

Melonisalsa:

  • 4 dl pieneksi kuutioitua melonia (gallia-, verkko- vesi- tms.)
  • 1½ dl silputtua nippu- tai kevätsipulia
  • pala tuoretta chiliä silputtuna tai maun mukaan chilijauhetta
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 2-3 rkl silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa

Valmistus

  1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kala noin 2½ cm:n viipaleiksi ja viipaleet edelleen 2½ cm:n paksuiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet kuutioiksi. Nosta kalapalat kulhoon ja lisää joukkoon teriyakisoijakastike (makea soijakastike), sitruunamehu ja inkivääriraaste tai vähän jauhettua inkivääriä, kääntele ja anna marinoitua 15-30 minuuttia.
  2. Pujottele kalapalat puutikkuihin. Sipaise paistinpannuun tai grillausalustaan vähän öljyä kiinnitarttumisen estämiseksi. Grillaa ulkorillissä, uunin grillivastuksen alla tai paista pannulla 2-4 minuuttia käännellen. Kala kypsyy hyvin nopeasti ja saa olla sisältä vähän läpikuultava.
  3. Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä kiinan- tai varhaiskaalia ja melonisalsaa.

Salsa:

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta lisää korianteria ja chiliä aluksi varovasti. Maistele. Anna maustua kylmässä hetki ennen ruokailua.

Kuva ja resepti: Pro Kala