Tuliset gluteenittomat kalapullat
Tuliset gluteenittomat kalapullat ovat herkullista ja terveellistä arkiruokaa. Tarjoile tämän reseptin kyljessä esimerkiksi riisiä tai gluteenittomia nuudeleita. Resepti on gluteeniton ja maidoton.
Ainekset
Neljä annosta
- 500 g hauki- tai pakastekalafileetä
- 2-3 rkl punaista thaicurrytahnaa
- 1 muna
- 1 rkl soijakastiketta, lue soijakastikkeen gluteenittomuudesta täältä
- 2 rkl limen tai sitruunan mehua
- 2 tl perunajauhoja
- 1 dl pakastepapuja puolen sentin pituisina paloina
Kypsennysliemi
- 1 tlk kookosmaitoa
- 3-4 dl gluteenitonta kalalientä tai vettä
Valmistus
- Hienonna paloiteltu kala monitoimikoneessa. Lisää muut aineet paitsi pavut ja surauta tasaiseksi. Sekoita papupalat murekemassan joukkoon lusikalla.
- Pyöritä massasta kostutetuin käsin 14-16 pyörykkää. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kypsennä pyörykät kahdessa – kolmessa erässä noin 5 minuuttia kerrallaan.
- Tarjoa lisäkkeeksi vihreitä papuja, riisiviljaseosta tai gluteenittomia nuudeleita ja tulista makeaa chilikastiketta.
Vinkki: Valmista kalapullien keitinliemestä seuraavana päivänä maukas keitto. Mausta liemi currytahnalla ja lisää joukkoon kypsymään esim. kesäkurpitsa-, paprika- ja retikkasuikaleita sekä lopuksi tomaattilohkoja.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry